MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

La Volta Fènix, el repte més dur al qual s'ha enfrontat mai Sabrina Solana

www.andorradifusio.ad

Sabrina Solana reconeix que la Volta Fènix és el repte més dur al qual s'ha enfrontat fins ara. Les altes temperatures, la deshidratació i les ferides als peus van ser els pitjors enemics per a la corredora de l'equip nacional de curses de muntanya.

Ens trobem amb Sabrina Solana a la plaça Coprínceps, el mateix punt on divendres va començar la Volta Fènix. Un repte personal que la va fer enllaçar 25 cims, entre ells els 7 per sobre dels 2.900 metres, 90 quilòmetres de recorregut i 8.400 metres de desnivell positiu.

La recorda com la seva fita més exigent. Assegura que "és la més dura per característiques, no per distància". Una Ronda són molts més quilòmetres, vas molt més per camins tot i que té la seva dificultat. Aquí vaig fer quatre crestes i moltes zones eren d'alta muntanya", explica.

Els trams de nit sense camins marcats i la manca d'aigua van ser les principals dificultats que es va trobar. "Pel caràcter de semiautosuficiència del repte era complicat trobar aigua, havia de lluitar sempre per tenir rerseves i estalviar-les, perquè sabia que hi havia molts trams que no en trobaria", remarca. Quan va arribar al Comapedrosa "ja estava amb un estat de deshidratació bastant important i sobretot amb els peus bastant danyats", fet que li va fer prendre "la decisió de baixar ja a Arinsal".

La crisi sanitària del coronavirus ha ajornat el seu debut amb l'equip nacional de curses de muntanya. "És una temporada molt atípica i m'agafa justament l'any que he entrat a l'equip. És una mica 'carpe diem', avançar i estar preparat si es poden córrer les curses", diu Solana.

En un calendari que pot canviar dia a dia, la propera cita per a Solana serà la Sportiva Andorra Trail, el 5 i 6 de setembre.

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro / Cedides per FAM i Sabrina Solana

Informació relacionada

3.216.79.60