/ 10º

El VPC guanya amb més patimets dels esperats el cuer d'Honor

El VPC Andorra ha derrotat aquest diumenge a la tarda 27 a 25 el Tolosa, cuer a la Lliga d'Honor d'Occitània. El resultat ha estat el millor en un mal partit del 15 tricolor.

El cuer a Honor ha sortit amb més energia que el VPC i ha estat a punt de donar un ensurt important. Al final tot s'ha quedat amb dues penalitats que han deixat un 0 a 6 al marcador. El vent ha estat un gran enemic per a tots dos equips. Malgrat tot, Ramas s'ha sabut adaptar i amb dues penalitats ha situat l'empat al marcador. El Tolosa ha aprofitat l'expulsió d'un jugador del VPC per aconseguir anotar-se un assaig als 32 minuts. Dues penalitats més de Ramas abans del descans han permès al VPC tancar la primera meitat amb un mínim avantatge, 12 a 11.

A la represa el Tolosa ha tornat a sortir millor capgirant el marcador amb un assaig transformat i situant un preocupant 12 a 18. Una penalitat i un assaig col·lectiu han tornat a posar en avantatge 20 a 18 els andorrans. Dos minuts abans del final Toko sentenciava el duel amb un darrer assaig que ampliava la diferència 27 a 18. Un assaig providencial, i és que el Tolosa ha tingut temps de tornar a posar l'oval a la línia de marca ja en el temps afegit per tancar el partit amb el definitiu 27 a 25.

Aquest és un moment clau a la temporada per al VPC que enllaçarà tres partits com a local. El proper contra la Salvetat, segon classificat.

Imatge: Xabier Moreira