/ 20º

El VPC guanya la semifinal contra el Montréjeau (10-9) i aconsegueix l'ascens a Honor

El VPC Andorra ha aconseguit l'ascens a la divisió d'Honor d'Occitània després de superar el Montréjeau-Gourdan-Polignan a la semifinal de la fase d'ascens, per un ajustat 10 a 9, a la localitat de Sant Joan del Falgar. Els andorrans jugaran la final contra el Vinassan amb l'ascens a la butxaca.

Molts aficionats s'han desplaçat a l'escenari de la semifinal amb el bus del club o amb vehicles particulars. El Montréjeau només havia perdut tres partits a la lliga regular i sortia com a favorit.

Els francesos s'avançaven amb un xut a pals des del mig camp al minut 2. Al VPC li ha costat Déu i ajuda sortir del seu camp en els primers 20 minuts. Ramaz empatava a 3 al minut 26 amb un altre xut a pals. Abans del descans, el xutador del Montréjeau tornava a posar per davant els francesos amb un 3 a 6.

La represa ha començat com la primera part, amb un xut a pals del Montréjeau, que dominava 3 a 9. Però el VPC ha aconseguit portar l'oval al camp rival, ha començat a obrir forats en la defensa i a donar velocitat a les passades. El premi ha arribat al minut 9, quan Ramaz Jinashvili ha fet l'únic assaig del partit. El mig de melé georgià ha transformat i ha fet pujar el 10 a 9 al marcador.

Quedaven 30 minuts i ha tocat patir per defensar la renda d'un punt davant un Montréjeau que no ha pogut treure profit del seu domini.

Quan els andorrans celebraven la classificació per a la final els ha arribat la millor notícia. No caldrà esperar a la final per pujar a Honor. El Vinassan, que ha superat en l'altra semifinal el Marciac per 3 a 13, ja havia aconseguit l'ascens com a campió del seu grup a la fase regular. L'única plaça del play-off és per al VPC.

Imatge: Fernando Montero