/

El VPC s’imposa al Salvetat en un duel d’alta tensió (31-21)

El VPC va sumar la vuitena victòria a la Lliga d'Honor d'Occitània en un partit duríssim contra el segon classificat del grup, el Racing Club Salvetat Plaisance. Les targetes grogues van estar a punt de costar el partit als andorrans, que van acabat amb només 11 jugadors al damunt de la gespa.

El VPC sabia que per tenir opcions havia de posar tota la intensitat, davant un Salvetat que només havia encaixat dues derrotes. Als sis minuts, Ramaz avançava els andorrans amb un xut a pals. El primer assaig era per als francesos, després de guanyar metres amb el maul a la zona de 22. Els andorrans van buscar la marca des de la touche i Jamrulidze va portar l'oval més enllà de la línia després d'una bona passada de Ramaz. Un cop de càstig convertit per a cada equip deixava el marcador 13 a 10 per al VPC al descans.

Els primers punts de la represa també van arribar amb el peu i al minut 12 el marcador assenyalava un empat a 16. Però el VPC va desfer la igualada en 15 minuts de gran nivell. Una jugada iniciada per Ramaz, i continuada pels primeres Irakli, Jamrulidze i Lluc Cunill, arribava a les mans de Pep Arasanz per firmar la segona marca del VPC. Al minut 68, una gran cursa de Marc Abelló continuada per Agustín González ampliava les diferències fins al 31 a 16, després de la transformació de Ramaz.

Al partit li van sobrar els 10 darrers minuts. Laguerre, Jamrulidze, Tiago i Tosatti van haver d'abandonar el camp amb targeta groga. El Salvetat va fer un assaig després d'una melé, a sis minuts del final. I les espurnes van acabar de saltar amb una batussa multitudinària. El VPC va acabar amb 11 jugadors a la gespa, però va poder celebrar una victòria d'or i escala fins al tercer lloc de la taula.

El proper compromís del VPC també serà a l'Estadi Nacional, diumenge vinent contra el Muret, rival directe que ara és quart a la classificació.

Imatges: Txema Galilea