MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

100.000 vehicles entren a Andorra els vuit primers dies d'agost

www.andorradifusio.ad

Els primers 8 dies d'agost han entrat cent mil vehicles a Andorra, una xifra pràcticament idèntica a la d'abans de la pandèmia. Mobilitat preveu que al llarg del mes arribin més de 400.000 vehicles.

Durant el mes de juliol i els primers vuit dies d'agost han accedit al país un 10% més de vehicles que el 2021, xifres que segons Mobilitat són similars a les del 2019, l'últim referent abans de la pandèmia.

Aquest fet no ha comportat problemes greus de trànsit, gràcies al dispositiu especial que permet habilitar al matí un doble carril a Sant Julià de Lòria.

"Havíem previst una forquilla d'entre 400.000  i 420.000 vehicles aquest mes d'agost. Seguim la tendència prevista amb xifres superiors a l'any passat a falta de tancar números definitius."

Jaume Bonell, director del departament de Mobilitat

Des de Mobilitat mantindran les campanyes per conscienciar sobre la necessitat de modificar certs hàbits i que la població aposti pel transport públic. Hi ha una bona percepció de l'acollida del bus gratuït, tot i que, segons Bonell, no serà fins setembre quan es disposin de dades fiables sobre l'èxit de la iniciativa.

Mobilitat insisteix a aconsellar evitar les hores de màxim trànsit per a aquells que tinguin pensat marxar de vacances i informar-se a través dels dispositius mòbils habilitats. Tot i que la sinistralitat no és especialment alta en el que portem d'estiu, recorden que la prudència és el millor consell per viatjar.

Informa: Joan A. Sarmiento