MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 21º

El Temps Darrera previsió

14 temporers portuguesos tornen a casa en un viatge coordinat per Afers Exteriors, Turisme i el consolat de Portugal

www.andorradifusio.ad

14 ciutadans de Portugal, gairebé tots treballadors temporers, tornen a casa en un viatge coordinat pels ministeris d'Afers Exteriors i de Turisme amb el consolat honorari de Portugal. El mateix autocar que els transporta cap a Porto tornarà dimecres, amb vuit ciutadans andorrans que havien quedat retinguts en territori portuguès.

Poc després de les 19 hores han anat arribant a l'estació els passatgers, acompanyats de familiars i amics. Són en total 14 ciutadans portuguesos, la majoria treballadors temporers, i tornen a casa abans de temps, obligats per la crisi sanitària. El viatge ha estat possible gràcies a la intervenció dels ministeris d'Afers Exteriors i de Turisme, conjuntament amb el consolat honorari de Portugal.

Comparteixen les ganes de retrobar la família i més encara en una situació tan difícil com l'actual. Molts, però, marxen amb la idea de tornar.

El mateix autocar tornarà dimecres a Andorra amb vuit ciutadans andorrans que es trobaven retinguts a Portugal.

Marxen amb una barreja d'emocions. Els espera un llarg trajecte entre 16 i 18 hores fins a Porto en un viatge atípic, que només s'aturarà cada quatre hores per fer els canvis de conductor reglamentaris.

Informa: Joan López
Imatges: Kevin Ribeiro

18.208.132.33