MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

14 víctimes mortals i 365 positius actius per coronavirus, un d'un metge cubà

www.andorradifusio.ad

Les defuncions per la Covid-19 s'han elevat a 14 amb la mort de dos pacients més del Cedre. Els casos totals de positius són 390, 365 dels quals actius. Un dels últims positius és el d'un metge cubà de la brigada de 39 sanitaris que ha arribat per incorporar-se a l'hospital. Això endarrerirà que puguin començar a treballar i segurament ho faran de manera progressiva, prioritzant el reforçament de l'UCI. 

Dos pacients del Cedre han mort en les últimes hores i eleven les defuncions per la Covid-19 a 14. Pel que fa als casos totals ara són 390, 365 dels quals actius. Un dels últims positius ha estat el d'un dels metges cubans que han arribat al país i que ja ha estat aïllat a l'hotel.

El positiu del metge cubà obligarà a reprogramar la incorporació dels metges i infermers cubans a l'hospital. El ministre Joan Martínez Benazet ha explicat que es treballa en un nou protocol per aquests sanitaris, que s'aniran incorporant progressivament "reforçant d'entrada l'UCI, que és on necessitem més força".

A l'hospital hi ha 49 positius, 12 dels quals a l'UCI. Pel que fa al Cedre, hi ha 18 positius, 65 persones sanes pertinentment aïllades i 5 de pendents del segon negatiu.

Test d'anticossos a tota la població

El ministre ha avançat que l'estratègia per poder anar recuperant l'activitat en alguns sectors passa per fer testos d'anticossos de la malaltia a tota la població, cosa que permetrà que els que ja en tinguin puguin incorporar-se gradualment al lloc de treball.

Aquesta inciativa "comportarà l'analisi d'anticossos a tota la població per veure quin és el grau d'infecció global i quines seran les mesures que es poden prendre a l'hora d'anar obrint sectors i activitats", ha explicat el titular de Salut.

Benazet ha reiterat que no s'abaixi la guàrdia i ha volgut matisar les declaracions d'ahir sobre les pantalles facials dient que sí que són útils i que en cap s'han de deixar de produir. I anima també a pensar en 'gadgets' que evitin el contacte amb els poms de les portes.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest dimecres al migdia:

Informa: Gerard Gort
 

Informació relacionada

3.216.79.60