MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

El 19è taller d'emprenedors s'inicia amb 15 propostes

www.andorradifusio.ad

El taller d’emprenedors ha començat la19a edició amb quinze alumnes inscrits. Els darrers anys, la iniciativa del Govern ha evolucionat cap a projectes de serveis i s'ha igualat la xifra de nois i noies inscrits.

L'edició passada va permetre a una desena d'emprenedors iniciar la seva pròpia empresa a través d'aquest taller d'orientació.

Una iniciativa que el Govern impulsa un any més amb l'objectiu de guiar els participants i així crear noves oportunitats de negoci i d'ocupació.

Al llarg dels anys les propostes han evolucionat cap a la de creació d'empreses de serveis. El coordinador del taller, Joan Gonfaus, també destaca la paritat a les aules. Explica que "els primers anys, com era el 'boom' de les tecnològiques, hi havia molts projectes informàtics liderats per homes". És a partir de 2005 i 2006 quan comença a haver-hi paritat".

Enguany el taller té 15 alumnes, amb propostes de projectes diversos: de serveis sociosanitaris, formació, màrqueting, start-ups consultoria i enginyeria.

Una de les participants indica que el seu projecte és una empresa d'organització d'esdeveniments, des de casaments, comunions, batejos i aniversaris. Mentre que un altre dels alumnes planteja un espai de reflexió amb tallers i conferències per aprendre a gestionar millor les relacions i emocions en el món laboral.

Quan acabi el curs al juny, i amb el pla de negoci a punt, els participants intentaran tirar endavant l'empresa. L'edició passada la meitat dels projectes es van fer realitat, creant el propi negoci al país.

Informa: Silvia Callís
Imatge: Anna Romagosa/Albert Cristòfol

3.233.215.231