MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

44 turistes madrilenys aïllats en dos hotels

www.andorradifusio.ad

44 turistes madrilenys es troben confinats des d'aquest dijous a les habitacions als hotels Magic d'Andorra la Vella i la Massana. Van compartir viatge amb un dels ingressats a l'hospital pendent de diagnòstic i s'ha pres la mesura per precaució. Mentrestant molts hotels es plantegen tancar de seguida que puguin, especialment els més propers a les estacions d'esquí.

Un grup de 44 turistes madrilenys es troba confinat als hotels Magic d'Andorra la Vella i la Massana arran de l'ingrés a l'hospital d'un dels viatgers, que està pendent de diagnòstic. Es tracta d'un grup que sol venir cada any i que va arribar en un mateix bus dissabte de la setmana passada i tenia previst marxar aquest dissabte.

El director general d'Hotansa, Carlos Calvo, afirma que "l'activitat de l'hotel és completament normal" i explica que la mesura que els han demanat prendre per als dos hotels és que "els que han compartit el viatge amb aquestos dos clients, amb el que ha quedat a observació i amb l'altre, es quedin a les habitacions i no surtin de moment d'allí".

Els confinats i els dos hotels resten a l'espera de noves instruccions per part del ministeri.

Mentrestant el sector hoteler es prepara per començar a tancar hotels, especialment els més propers a les estacions d'esquí. Així ho ha confirmat el president de la Unió Hotelera, en declaracions a "La Rotonda", d'Andorra Televisió.

També començarà a fer-ho el grup Hotansa, que mantindrà oberts els de les parròquies centrals.

Calvo assenyala que amb el tancament de les pistes i de Caldea s'ha aplicat el protocol de tancament de temporada, acabant de manera avançada amb aquesta. "Buidem els hotels i els estocs, netegem en profunditat i s'acomiada el personal", avança.

Els hotels han anat acumulant cancel·lacions de reserves, que superen el 60%.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Kevin Ribeiro

Informació relacionada

54.236.58.220