MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Unes 80 persones fan possible l'escudella a la capital des de la matinada

www.andorradifusio.ad

A la capital, unes 80 persones han col·laborat a cuinar gairebé 4.500 racions d'escudella; si fa no fa, les mateixes que en els darrers anys. És l'escudella més multitudinària del país.

Plaça Guillemó a mig matí de divendres. Unes hores abans començaven els preparatius per fer bullir l'aigua. Primer pas, elaborar el caldo i, a partir d'aquí, la resta d'ingredients s'hi van incorporant progressivament. Tot i que la feina s'inicia de matinada, dijous també va ser una jornada de treball intens per als escudellaires.

El president de la cofraria, Josep Anton Marquilló, explica que normalment el dia anterior preparen la verdura.

S'han repartit unes 4.500 racions d'una escudella que no ha variat gaire la recepta des que fa uns 50 anys un grup d'amics, com és habitual en aquests tipus de celebracions, va recuperar la tradició, recorda Marquilló.

És curiós que precisament quan l'escudella cau en una jornada laboral és quan es registra una major afluència de comensals, tal com ressaltava la cònsol major, Conxita Marsol. "Avui ens acompanya el dia. Una vegada més contents de la gran participació i acollida que té a la parròquia d'Andorra la Vella aquesta tradició tan nostra", hi afegia.

La de la capital és l'escudella més multitudinària del país i, a més i segons asseguren els confrares escudellaires, atreu també alguns visitants que en aquestes dates passen uns dies al Principat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Txema Galilea

3.233.215.231