MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Acció feminista i Stop Violències reclamen l'avortament lliure

www.andorradifusio.ad

Acció feminista i Stop Violències han valorat la proposta de Demòcrates per Andorra de crear un servei d'atenció integral a les dones per fer un acompanyament en el procés d'avortament a l'estranger.

"És un mínim. És un pegat. Però fa temps que ho diem, el que es demana és l'avortament lliure per terminis, que només es necessiti la voluntat d'una dona adulta, una ciutadana que decideixi sobre el seu cos, res més", reclamava des d'Acció Feminista Aurora Baena.

La reivindicació ha estat compartida per Vanessa Mendoza, presidenta d'Stop Violències, qui creu que "el que haurien de fer els polítics és donar-nos ja les eines per ser tutelades per nosaltres mateixes. Ens sembla molt indignant. Hem demanat convenis. Com és que les dones andorranes van a avortar a Catalunya a hospitals públics si no hi ha convenis?", es preguntava. Ha afegit, a més, que "és hipòcrita, molt cínic. Tenen les eines per ajudar a les dones. Les han tingut durant vuit anys i no només no ens han ajudat, sinó que ens han precaritzar més i ens han vulnerat més els drets".

Informa: David Domingo
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada