MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Els acords de cooperació financera guanyaran pes en la negociació amb la UE

www.andorradifusio.ad

L'agenda negociadora amb la Unió Europea manté la reunió del 10 de juny, que es farà telemàticament i ja amb el nou cap negociador com a interlocutor. El secretari d'Estat d'Afers Europeus vaticina que arran de la crisi de la Covid-19 agafaran més volada els continguts econòmics i buscar acords de cooperació financera. 

La necessitat, que s'ha fet més evident amb la crisi de la Covid-19, d'aconseguir amb més facilitat finançament exterior així com un prestador d'última instància pot fer variar l'odre de prioritats en la negociació amb la Unió Europea per a l'acord d'associació. Així ho fa entendre el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. 

Riba creu que la crisi afectarà el calendari de treball en la negociació menys del que es podria pensar. De les reunions previstes només ha saltat la del 25 de març. La del 10 de juny es manté, tot i que es farà telemàticament.

Tenint en compte que s'hi estrenarà el nou cap negociador de la UE, que s'ha de nomenar ben aviat, es vol que sigui més una primera presa de contacte amb el nou interlocutor. No es preveu que sigui fins a la següent que els temes més rellevants es tornin a posar sobre la taula, assenyala Riba. 

L'agenda preveu una altra reunió després de l'estiu i una més abans d'acabar l'any. Si calgués, se n'hi podria afegir alguna més encara aquest 2020. Landry Riba diu que malgrat l'emergència sanitària la secretaria d'Estat ha continuat avançant feina per tenir els dossiers al màxim d'avançats. 

Landry Riba forma part també de la taula interministerial que manté contacte permanent amb les institucions europees i, especialment, amb Espanya i França, per avaluar quan es podria normalitzar el pas de visitants i turistes per les dues fronteres. Encara és aviat per especular amb possibles dates, però l'estratègia és que es tingui en compte Andorra en la presa de decisions.

Informa: Gerard Gort

 

34.204.176.125