MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 31º

El Temps Darrera previsió

S'activa el nou dispositiu per a nevades amb atenció especial a la zona de l'esllavissada

www.andorradifusio.ad

Mobilitat i policia han presentat el dispositiu especial de trànsit per aquest hivern, que arrenca amb uns nous colors de la neu. S'introdueix una fase taronja i s'incrementen les mesures de seguretat per a la fase vermella. Tot plegat, a les portes de la festivitat de la Puríssima, en què es preveu l'arribada de 43.000 vehicles. Es posarà especial atenció a la zona de la portalada.

Arran dels problemes de mobilitat amb què es van trobar els cossos de seguretat i el COEX l'hivern passat, després de vint anys s'han actualitzat per primer cop els colors de la neu, que entren avui en funcionament.

Desapareix la fase verda i es manté la groga, que s'activarà quan hi hagi neu a la carretera. Com a novetats, s'incorpora la fase taronja, per quan hi hagi perill per gel. I serà obligatori que tots els vehicles circulin amb cadenes durant la fase vermella, per buidar zones problemàtiques. Amb la negra no es podrà circular.

El cap d'àrea de Mobilitat,  Jaume Bonell, indica que fases com la vermella, que obliga a portar cadenes a tots els vehicles, són molt puntuals". "Al llarg de l'hivern passat es van donar només durant una franja d'una hora i en tres llocs concrets", assegura especificant que "no parlem de trams de carretera sencers, sinó de trams molt puntuals amb molt desnivell". 

A partir d'ara, a més, l'únic organisme amb capacitat d'activar o desactivar les fases de la neu és el COEX, per tal d'evitar errors d'interpretació entre aquest i la policia.

43.000 vehicles per la Puríssima

Per al cap de setmana llarg de la Puríssima, Mobilitat ha previst l'entrada de 43.000 vehicles, inferior a la de l'any passat perquè no hi ha pont.

Durant aquests dies es posarà especial atenció a la zona de l'esllavissada a la CG1. Bonell afirma que "no s'ha aconsellat mai que hi hagués trànsit retingut en aquella zona" i, en aquest sentit, afegeix que "tant l'efectivitat de la policia com la dels serveis de circulació comunals va en aquesta línia". És a dir, "en el cas de sortides massives de trànsit l'objectiu és intentar que en aquells 250 metres de carretera no quedi el trànsit retingut". 

Amb tot, es manté la tolerància zero amb tots els vehicles que no vagin equipats. Recordem que les sancions van de 180 a 500 euros. Aquestes festes de Nadal es preveu que arribin uns 159.000 vehicles al Principat. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Informació relacionada

3.236.97.49