MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Actua impulsa una guia per facilitar informació a les empreses

www.andorradifusio.ad

Actua tindrà disponible en un parell de setmanes el manual de l'empresari, una guia per ajudar en tràmits i coneixements les empreses de nova creació o les que es volen instal·lar al país.

El manual de l'empresari vol ser una eina de consulta per resoldre dubtes i una guia, amb voluntat de ser personalitzada, per ajudar empreses de nova creació o les que volen instal·lar-se a Andorra.

La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, explica que es tracta "d'unes fitxes molt gràfiques, fàcils d'entendre, simples però molt completes per entendre com crear una empresa, com obrir un comerç, amb temes de fiscalitat i la CASS, i en cas que vingui una empresa de fora, quines escoles hi ha aquí".

El manual és un recurs més de caràcter intern, un complement per a d'altres iniciatives d'Actua, com el programa de subvencions, que arriba a la segona convocatòria amb 180.000 euros i un màxim de 4.000 per a cada empresa.

Qui ja es va beneficiar de les subvencions en la primera convocatòria no hi pot tornar. Tot plegat es fa per arribar al màxim d'empreses, a les quals es vol fer un petit acompanyament. Hidalgo indica que han anat a veure a totes les que van obtenir una subvenció l'any passat "per analitzar si podem fer alguna cosa més".

En la primera convocatòria de subvencions s'han concedit 88 ajuts a 58 empreses majoritàriament per a creació i posicionament de webs o comerç electrònic. El termini per demanar-ne en aquesta segona ja està obert i expira al desembre.

Entrevista completa a la directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, a l'Ara i Aquí

Informa: David Domingo

Informació relacionada

18.232.51.247