MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Actua presenta tres projectes per acompanyar i potenciar les empreses

www.andorradifusio.ad

Actua impulsa noves accions per donar suport al teixit empresarial, sobretot en termes d'assessorament, creixement i internacionalització. Es tracta d'unes ajudes que van en paral·lel als crèdits tous que atorga el Govern, més enfocats a ajudar econòmicament aquells sectors més tocats per la crisi sanitària.

Les tres propostes d'Actua estaven programades abans que esclatés la pandèmia i segueixen la mateixa direcció, tot i saber que s'hauran d'adaptar a noves necessitats.

Malgrat que contemplen ajudes econòmiques, els seus objectius són diferents als crèdits tous, més enfocats a rescatar en termes financers els sectors més afectats per la crisi. 

En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha assenyalat que "els programes no han canviat l'objectiu respecte al que es volia aconseguir abans de la crisi de la Covid-19 perquè els tres programes el que pretenien era acompanyar i millorar o bé projectes de les empreses del país o bé necessitats de les empreses del país, siguin quines siguin". 

Pel que fa a les necessitats, Gallardo ha comentat que "algunes seran diferents després del 14 març, d'altres continuaran essent les mateixes, i això sí que es pot vehicular i estem convençuts que els tres programes donaran resposta".

La iniciativa que s'engega avui s'anomena Growth i se centra a oferir assessorament individualitzat, formació i monitoratge.

Les entitats interessades tenen un mes per presentar la sol·licitud i al final del procés se'n triaran quinze que gaudiran del programa complet per un cost de 600 euros.

Una altra de les accions són les subvencions Actua Empresa 2020. Per tercer any consecutiu, Actua destinarà 180.000 euros, amb un màxim de 6.000 euros per empresa, a les companyies que vulguin millorar la seva competitivitat. Les bases es publicaran al juny.

Per últim, aquest setembre l'organisme activarà un nou portal d'internacionalització per als empresaris que vulguin descobrir i atrevir-se als mercats exteriors.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala

34.204.176.125