MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 21º

El Temps Darrera previsió

L'ACU creu que el problema del preu del lloguer podria empitjorar després de la crisi sanitària

www.andorradifusio.ad

L'Associació de Consumidors i Usuaris creu que el preu dels pisos no baixarà després que es solucioni la crisi sanitària. El president de l'entitat va més enllà i demana que es busquin solucions per a una situació, la dels lloguers, que opina que empitjorarà força.

La crisi econòmica que previsiblement seguirà la sanitària no alleujarà el problema dels lloguers. Aquesta és, almenys, l'opinió de l'Associació de Consumidors, que considera que els propietaris voldran mantenir tant com es pugui els arrendaments que actualment hi ha i que ja fa temps que han creat alarma social. "Com a molt podrem veure alguna ganga, per dir-ho d'alguna manera, d'algun pis que es posa a la venda amb un preu reduït donada la falta de liquiditat que pugui tenir alguna empresa, però de cap manera això ens ajudarà a sortir de la crisi de pisos de lloguer que teníem actualment", adverteix el president, Lluís Ferreira.

Afegeix que amb el molt més que probable augment de l'atur hi haurà molta gent que tindrà problemes per pagar el seu habitatge. Demana actuacions per part de l'executiu per evitar un drama social. "Crec que el Govern encara té un repte pel davant amb el repte sanitari, però indubtablement també tenim ministres de Finances que també han de començar a pensar en el dia després", insisteix. I reitera que "si abans la situació ja era prou greu dins del mercat de lloguer, un cop passada la crisi sanitària encara serà més greu".

Ferreira ha assegurat, però, que durant aquests darrers dies del període de confinament no hi ha hagut queixes rellevants a l'associació.

Informa: Pere Moliné
Imatges cedides Lluís Ferreira

18.208.132.33