MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

L'adaptació cinematogràfica de "Wolfgang" tira endavant amb Javier Ruiz Caldera com a director

www.andorradifusio.ad

Mentre el flamant Premi Carlemany, Francesc Puigpelat, comença trajectòria amb 'La nedadora', ens arriben bones notícies de l'editorial. Concretament de "Wolfgang", la novel·la guanyadora del Premi Carlemany per al foment de la lectura del 2016, que es més a prop de portar-se al cinema sota les ordres de Javier Ruiz Caldera, director de pel·lícules com "Superlópez" o "Anacleto". A més, compten amb una guionista, l'autora del llibre. Ella mateixa ens ha explicat quina adaptació n'està fent mentre és a punt d'estrenar la segona part de la novel·la.

Laia Aguilar pujava a recollir el seu premi Carlemany per al foment de la lectura el 2016 per presentar-nos el Wolfgang, un noi superdotat que amb la mort de la mare es veu obligat a viure amb un pare que no ha vist en la seva vida.

No és habitual que l'autora transformi llibres en guions ja que la seva professió té més a veure amb l'audiovisual que amb la novel·la.

Aquest dimarts durant la cerimònia d'entrega del premi del qual enguany ha estat en el consell lector ens ha explicat una part de l'adaptació que està fent. Diu que "creixerà el personatge del pare, hi haurà seqüències noves, un toc més d'humor i la veu constant amb el monòleg interior del personatge".

Laia Aguilar ha participat en sèries de televisió com El cor de la ciutat, Ventdelplà, Infidels, Olor de colònia, El Príncipe o Merlí, entre d’altres.

Ara veurà fer-se realitat la seva pròpia història de la mà de la producció de Gerard Verdaguer i un nom que, de moment sona a la direcció, Javier Ruiz Caldera, ambdós involucrats en produccions d'èxit com Superlópez.

Són molts els reptes que assumirà el text. El més sorprenent per la guionista serà veure el protagonista que mai va descriure, en carn i ossos. Afirma que no li agrada gens "descriure físicament els personatges perquè m'agrada que el lector se'ls imagini a la seva manera". Creu que "serà curiós i un gran xoc perquè segur que és diferent de com me l'he imaginat, fins i tot pot ser molt millor".

El càsting es preveu a les acaballes de l'estiu. Mentrestant per aquells que vulguin descobrir més sobre la vida d'aquest jove, al juny surt la segona part de la novel·la 'Wolfgang, el secret del pare' en què una vegada més la vida del protagonista, que ha crescut i ja té 13 anys, es veurà sacsejada amb l'arribada de noves revelacions i personatges que es podran descobrir a partir de mitjan juny.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Ruben Calvo- Arxiu RTVA

Informa: Rosa Alberch

Informació relacionada

35.170.81.210