MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 27º

El Temps Darrera previsió

L'aeroport d'Andorra-la Seu manté només l'activitat de guàrdia del servei medicalitzat

www.andorradifusio.ad

La crísi de la Covid-19 ha alentit, si no ha aturat totalment, l'activitat de moltes empreses i infraestructures.

És el cas de l'aeroport d'Andorra-la Seu. No ha tancat l'operatiu general, però ha disminuït considerablement l'activitat i les instal·lacions tan sols mantenen activitat de guàrdia del servei medicalitzat.

L'empresa andorrana d'helicòpters que hi opera ha anul·lat totes les activitats des que va entrar en vigor l'ordre del govern espanyol de suprimir l'activitat de les empreses aeronàutiques. També l'altra empresa d'aerotaxis gestionada per professionals andorrans.

L'aeroport havia registrat bones xifres durant el mes de febrer, comptabilitzant 9 vols xàrter i afrontava el futur amb optimisme després de l'interès per començar a operar d'algunes empreses de vols privats per la instal·lació del sistema GPS, que ampliarà el ventall de possibilitats. Es tracta de companyies amb aparells entre 4 i 10 places.

De fet les previsions apuntaven amb les millores l'aeroport podria operar almenys el 85% dels dies. Una de les millores previstes que en principi és manté és el projecte d'ampliació dels hangars.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: F.Montero / A. Ginestà

Informació relacionada

34.232.62.209