MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 24º

El Temps Darrera previsió

Afers Socials preveu augmentar els treballadors del SAD amb la creació de noves places el 2023

www.andorradifusio.ad

El Servei d'Atenció Domiciliària ha atès 197 persones els primers set mesos. Així ho ha indica la ministra Pallarés en resposta a una pregunta parlamentària del conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez. La titular d'Afers Socials admet queixes per la manca de treballadors i assegura que es crearan places per a l'any vinent.

La disponibilitat horària i la manca de recursos humans són motiu de queixa dels usuaris del Servei d'Atenció Domiciliària. A hores d'ara disposa de 31 places cobertes, vuit de les quals estan vacants i, segons Afers Socials, pròximament es cobriran amb la convocatòria pública en marxa. A més, per a l'any que ve preveu crear-ne de noves.

Fins juliol, prop de 200 persones han estat usuàries del SAD. L'any passat se'n van atendre 268. Destaquen en nombre els usuaris entre 85 i 89 anys, mentre que les patologies més habituals són les demències i l'Alzheimer. El tipus de família més atesa és la unipersonal, seguida de les persones que viuen en parella i les que viuen amb fills en situació de dependència, discapacitat o altres necessitats.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA