MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

L'AGIA proposa incloure els preus de referència als contractes de lloguer

www.andorradifusio.ad

Incloure en els contractes de lloguer els preus de referència de la mateixa zona. És una de les mesures que proposa l'AGIA per combatre la falta d'informació clara del mercat d'habitatges i que seria molt important per actuar en conseqüència. L'entitat espera els resultats d'un estudi extern que ha encarregat.

La manca d'informació real sobre el mercat immobiliari preocupa molt l'AGIA, ja que condueix a prendre decisions equivocades per part de tots els agents implicats: professionals del sector, consumidors i actors públics. Per això el Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliaris ha encarregat un estudi estadístic a una empresa independent. Tenen algunes dades, però segons el seu president, estan lluny d'arribar a l'objectiu que s'havien proposat. De moment ha avançat una acció que hi podria ajudar.

El president de l'AGIA, Jordi Galobardas, diu que no tenen les dades dels comuns pel que fa als lloguers i que també és complicat obtenir les dels notaris pel que fa a compravenda. Una informació que seria molt important per poder completar l'estudi. Recorda que la congelació del preu dels lloguers és una actuació transitòria i que calen altres mesures.     

El president de l'AGIA espera que amb la informació completa s'incrementi l'oferta de productes immobiliaris i el mercat es pugui regular millor que avui en dia. Insisteix que els pisos socials només resoldran els problemes de la gent amb una necessitat urgent i que cal tota mena d'habitatges. Per Galobardas "el mercat va pel seu costat i quan més temps passi més pot haver-hi una inflació soterrada, que pot aparèixer en el moment en què es deixin d'aplicar aquest tipus de mesures. Ens hem deixat guiar moltes vegades per notícies aparegudes a la premsa d'alguns casos molt greus, però les estadístiques, segurament, al darrere d'això, no van en la mateixa línia. Per tant, seria bo que no penséssim que el mercat està explotant, sinó que el mercat està evolucionant moderadament". 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Xabier Moreira

3.231.166.56