MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

20º / 33º

El Temps Darrera previsió

L'AGIA qualifica de "pegat" la pròrroga en la congelació dels lloguers

www.andorradifusio.ad

L'AGIA considera que la pròrroga de la congelació dels lloguers el 2020 "serà un pegat" i que, a sobre, tindrà efectes dissuasius. El cap de Govern va informar durant el dia de Meritxell que es tornarà a prendre aquesta mesura ja que la situació de l'habitatge no ha canviat massa.

El president de l'AGIA ha afirmat que des de l'associació de gestors immobiliaris es veien venir fa temps que aquest 2020 es tornarien a congelar les pujades dels lloguers, mesura que ja s'ha pres aquest 2019.

Segons Jordi Galobardas, és "un pegat" que serveix per calmar la inquietud que hi ha respecte de l'habitatge però tindrà efectes dissuasius entre els promotors.

Considera que s'haurien d'implementar mesures fiscals per incentivar noves promocions que tinguin uns preus més assequibles.

Segons Galobardas, les condicions del país fan que es construeixin, sobretot, promocions destinades a gent amb un alt poder adquisitiu i així el marge de benefici és més elevat.

Xavier Espot va recordar durant el dia de Meritxell que la congelació va estar motivada per un augment molt elevat dels lloguers.

També va afegir que calia fer pedagogia entre alguns propietaris que no havien respectat aquesta mesura, segons li havia fet arribar el raonador del ciutadà.

Informa: Pere Moliné

18.204.55.168