MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Albert Ruiz, Elena Aranda i Josefina Porras guanyen el 23è Concurs Miquel Martí i Pol de poesia

www.andorradifusio.ad

El concurs Miquel Martí i Pol de poesia, que enguany celebra la 23a edició, també ha presentat canvis a causa de la Covid-19. Sobre aquestes línies escoltem un fragment de les obres seleccionades.

El jurat aquesta vegada s'ha reunit telemàticament per emetre el veredicte. Hi ha dues categories, la de poema i la de recull.

En la categoria recull, el jurat conformat per Bruna Generoso, Marta Jordan i Meritxell Isern ha seleccionat com a guanyador ex-aequo 'Inventari d'un any de traspàs' d'Albert Ruiz Feijóo, per la intensitat metafòrica dels dotze poemes que transmeten amb destresa poètica incerteses de quotidianitat.

La segona obra premiada és 'Sota un cel prematur' d'Elena Aranda, per la delicadesa de les metàfores que embolcallen de senzillesa la complexitat poètica per parlar de l'amor i la tristesa per un sentiment de llunyania.

Els dos guanyadors es repartiran el primer premi, que està dotat amb 1.200 euros i dos lots de llibres. Els accèssits estan premiats amb un lot de llibres.

En aquesta mateixa categoria, el jurat ha concedit un accèssit a l'obra 'Els cims que et miren', de Meritxell Cornella Planells, per la musicalitat i la singularitat mètrica en algunes composicions.

Pel que fa a la categoria poema s'ha decidit que la guanyadora sigui Josefina Porras gràcies a la seva obra 'Outlet'. L'autora, que s'ha endut un premi de 300 euros, ha estat guardonada per l'originalitat i la força de les metàfores que situen el jo poètic com un estoc entre llums de neó.

En aquesta mateixa categoria, el jurat ha concedit un accèssit a l'obra 'Ets fràgil', d'Elena Aranda, pel xiuxiueig delicat del ritme i la sonoritat per descriure amb un llenguatge proper la tendresa del desig.

Informa: Agència ANA- Laura Cugat
Imatges cedides: Govern d'Andorra

Informació relacionada

34.204.176.125