MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

L'alcalde de la Seu d'Urgell destaca la bona col·laboració amb Andorra durant la pandèmia del coronavirus

www.andorradifusio.ad

L'alcalde la Seu d'Urgell elogia la feina d'Andorra en aquesta pandèmia de la Covid-19 en què tots dos territoris han col·laborat en l'àmbit sanitari. Un exemple que ha de servir per fer pinya i enfortir l'Alt Pirineu.

Andorra i la Seu d'Urgell han treballat colze amb colze en aquesta pandèmia, un exemple la traçabilitat de contagis a partir dels tests serològics que han fet els prop de 1.600 transfronterers, assenyala l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega. "Si detectaven un cas a Andorra que vivia a la Seu, ràpidament al minut ho sabíem nosaltres per poder fer tot l'estudi de contactes", destaca.

Els dos territoris s'han donat la mà a nivell sanitari i a nivell econòmic. Mentre Andorra s'ha fet càrrec del pagament de les suspensions temporals de contracte laboral, la capital de l'Alt Urgell es fa càrrec dels fronterers que no tenen dret a l'atur amb "fins a 400 euros per aquells persones que no perceben cap prestació a Espanya" i, per tant, s'inclou la gran majoria d'aquests treballadors, explica Fàbrega. Les ajudes, afegeix, es podran demanar com a molt tard al juliol.

La pandèmia ha demostrat, segons l'alcalde, que Andorra té un paper cabdal al Pirineu i "que hem de funcionar com a territori conjunt perquè podrem fer més coses i fer-les millor". 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares-Arxiu RTVA
Locució: David Domingo

Informació relacionada

34.237.138.69