MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 20º

El Temps Darrera previsió

L'alcalde de la Seu d'Urgell veu molt complicat un aeroport en territori andorrà

www.andorradifusio.ad

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, creu que quan l'aeroport aconsegueixi fer d'una vegada el salt que té pendent per poder acollir vols comercials ja no tindrà cap sentit que se n'intenti impulsar un altre dins d'Andorra, que creu que seria molt complicat per l'elevat cost i per l'orografia. Ho ha dit en una entrevista a Ràdio Televisió d'Andorra.

El projecte de l'aeroport en territori andorrà és una comprensible en opinió alcalde de la capital de l'Alt Urgell, però considera que presenta problemes importants, sobretot per l'orografia i el cost final del projecte.

Jordi Fàbrega creu que l'aeroport Andorra-La Seu és perfectament viable per acollir vols comercials i per tant donaria resposta a les necessitats del conjunt del Pirineu. Això una vegada sigui operatiu el sistema GPS que podria estar validat de cara a la primavera, una vegada els experts determini que és imprescindible per acollir aparells de passatgers, que en tot cas no serien superiors a 50 o 60 places.

En opinió de l'alcalde de la Seu d'Urgell aquest aeroport és imprescindible i prioritari si és pretén dinamitzar i potenciar l'oferta turística tant d'Andorra com de la zona del Pirineu.

Informa: Joan A. Sarmiento