MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

-1º /

El Temps Darrera previsió

Alerta per l'alt risc de contagi de coronavirus a la Seu d'Urgell, que també afecta Andorra

www.andorradifusio.ad

El rebrot dels darrers dies a la Seu d'Urgell també afecta Andorra. L'alcalde, Jordi Fàbrega, destaca que la majoria són contactes de positius que ja han estat notificats al ministeri de Salut i es troben aïllats a casa seva.

Segons ha declarat l'alcalde, els ciutadans d'Andorra afectats pels rebrots "estaven sopant o consumint en locals d'aquí". Remarca que "tot està controlar des del primer dia" i destaca la relació fluïda amb el Govern i el departament de Salut".

Les xifres de les darreres hores registren 35 casos actius aïllats als seus domicilis i tres persones ingressades a l'hospital alturgellenc. A més, hi ha 434 contactes aïllats a casa seva.

Fàbrega assegura que l'origen del focus està localitzat en 3 punts: "un restaurant, un local nocturn que se sospita que es fa servir per captar clients de prostitució (no un prostíbul) i algun altre bar amb una implicació menor".

Activitats suspeses

Aquestes dades han provocat que l'alcalde hagi anunciat la suspensió de la festa major i el mercat setmanal. D'altra banda, també es faran proves PCR als treballadors de bars i pubs per tenir un control més exhaustiu del rebrot. "No tindrem pressa perquè un punt fonamental és obrir les escoles sense estar en vermell", ha dit.

L'alcalde descarta fer un nou confinament i remarca que en cas de ser necessari es durà a terme un cribratge a grups de població concrets, atès que la mitjana d'edat dels contagiats és de 32 anys.

1.274 contagis a Catalunya en les últimes 24 hores

La situació que es viu a la Seu no és un cas aïllat. En les últimes 24 hores a tot Catalunya s'han registrat 1.274 contagis de coronavirus i 9 morts més.

Un dels punts calents ara és Reus, on la Generalitat ja ha anunciat que farà més de 3.000 proves diagnòstiques en les tres zones de la ciutat on s'han detectat més positius.La conselleria d'Educació també estudia imposar l'ús de la mascareta al nens de més de 10 anys a les aules quan comenci el curs.

Informa: Joel Romero/Redacció
Imatges: Desirée Sala

Informació relacionada

3.216.79.60