MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

Els allotjaments turístics esperen les primeres ajudes aquest mes de març

www.andorradifusio.ad

Ocupacions que no arriben al 20% al Pas de la Casa i al 40% al Tarter els caps de setmana. Les empreses d’allotjaments turístics han hagut de baixar preus i fins i tot pagar les PCR per atreure clients i és que mentre esperen que les ajudes del Govern arribin finalment aquest mes de març molts arrosseguen prop d’un any sense ingressar.

Hi ha empreses d’allotjaments turístics que no han obert des de l’abril de l’any passat. Avui dia tenen una quarantena de treballadors en suspensió temporal de contracte, les reserves suposen entre un 5 i un 10% de la xifra de l’any passat i han de fer front a unes despeses de subministrament i lloguers.

El president de l'associació, Àlex Ruiz, espera que, tal com els van assegurar des del Govern, al mes de març arribin les primeres ajudes. "Un informe jurídic impedia que rebéssim aquestes ajudes, però el ministre Gallardo ens va assegurar que tenien un nou informe en què hi havia una porta oberta", ha explicat indicant que "no es va especificar quin tipus d'ajuts serien". Això sí, en cap cas seran retroactives.

Ruiz diu que el tancament de les pistes del Pas de la Casa ha deixat el poble amb poc vida i això fa que l'ocupació allà no superi el 20% el cap de setmana però que a Soldeu no supera el 40%. Han hagut de baixar preus i donar incentius com el pagament de les proves diagnòstiques.

Sobre la proposta de Francesc Camp de convertir els allotjaments turístics en habitatges de lloguer ha dit que escoltaran la proposta però que en el seu moment es va decidir convertir habitatges en producte turístic perquè no tenien sortida en el mercat immobiliari.

Entrevista completa al president de l'associació d'allotjaments turístics a l'Ara i Aquí:

Informa: Rosa Alberch
Locució: Jordi Lorente

 

3.230.143.40