MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Els alumnes de 1r d’ESO de l’institut espanyol de la Margineda estrenen un curs marcat pels 50 anys del centre

www.andorradifusio.ad

Els alumnes de primer d'ESO del centre de secundària del col·legi espanyol María Moliner han estat els encarregats d'estrenar el curs escolar. Uns 620 alumnes de tots els nivells educatius estudiaran a l'escola del sistema espanyol en un curs en què es faran actes per celebrar el 50è aniversari del centre de la Margineda.

Al col·legi espanyol María Moliner també ha començat el curs escolar 2019-2020. Al centre de secundària de la Margineda els alumnes de primer d'ESO han estrenat el curs.

Els estudiants dels nivells superiors ho faran de forma esglaonada aquesta setmana. L'ambaixador, Àngel Ros, afirma que el nombre d'alumnes s'ha estabilitzat els últims anys "amb una lleugeríssima tendència a l’alça". "Estem a 620 alumnes, que és una xifra similar a la de l’any anterior".

Precisament, l'ambaixador i la consellera d'Educació, Yolanda Varela, han visitat el centre educatiu i han transmès un missatge de motivació als alumnes. Àngel Ros ha explicat que l'escola és una de les peces del procés educatiu, juntament amb la família i el conjunt de la societat.

El centre de secundària del col·legi espanyol María Moliner celebra el 50 aniversari durant el curs d'enguany. Per aquest motiu, es faran diversos actes que s'inclouen al pla d'activitats complementàries i extraescolars. Varela avança que "es faran taules rodones, exposicions, fotografies...amb la idea de fer partícips la comunitat educativa actual i també antics alumnes i professos, una representació institucional del ministeri de Madrid i les autoritats andorranes".

El col·legi donarà continuació a programes que es van iniciar en cursos anteriors, com ara, el projecte Solidaridad y ciudadanía, que té l'objectiu de divulgar i fer conèixer des de cada àmbit acadèmic els objectius del desenvolupament sostenible de l'agenda 2030 de les Nacions Unides. A més, la comunitat educativa participarà al programa Escola Verda impulsat pel Govern.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Jordi Seabra-Arxiu RTVA

3.226.122.74