MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

10º / 22º

El Temps Darrera previsió

Ambient festiu en el retorn de Sant Jordi a la plaça del Poble després d'un any en blanc per la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Ambient festiu a la plaça del Poble aquest Sant Jordi, que sí que hem pogut sortir al carrer i, a més, amb sol. Els paradistes expliquen que les vendes van a bon ritme i la gent té moltes ganes de sortir a celebrar-ho. Pel que fa a les vendes, el llibre més venut és "Carlemany i Andorra. Història de la Carta Pobla", d'Oliver Vergés, i la rosa vermella segueix sent la preferida.

Sant Jordi ha tornat a les places després que l'any passat s'hagués de celebrar des de casa. Aquest divendres al matí, tant grans com petits han aprofitat el bon temps i han sortit a gaudir de la diada de la cultura i l'amor a la plaça del Poble carregats de llibres i roses de tota mena: blaves, grogues, blanques, de roba i artesanals. Però, la clàssica segueix sent la principal, assegura Adelaida de Fontseca, florista de Comerç Espanya, afegint que "les roses amb els colors de la bandera d'Andorra també es veu molt bé". "No hi ha res millor que regalar quelcom que representi el país", ha manifestat una compradora.

'Carlemany i Andorra. Història de la Carta Pobla', és un dels llibres que està siguent més venut aquesta diada de Sant Jordi. Alguns ja venien amb una idea fixa del que volien comprar i d'altres s'han acostat a tafanejar.  "Hi ha molta gent, més de la que esperàvem", ha explicat en Dani, treballador de l'FNAC.  Josep Lluís Carvalho, membre del secretariat d'Àgora Cultural, ha assenyalat que "Andorra, país de pas i de refugi" també està tenint molta sortida.

"És un dels dies més macos de l'any", deia una dona mentre remenava llibres.  "En cauran tres o quatre, segur".  Hi ha qui encara té dubtes:"N'estic mirant un pel meu home però no sé si me'l quedaré per mi", deia una altra lectora.

Les entitats socials, solidàries i culturals també han aprofitat el dia d'avui per explicar el seu projecte i recaptar fons per a les associacions. Els paradistes expliquen que les vendes estan tenint bon ritme.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Sergi Linares
Locució: Sergi Cano

Informació relacionada