MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

Amistat i humanitat en el nou programa del Cineclub de les Valls

www.andorradifusio.ad

El canvi d'any porta nous camins per explorar a través del cinema com el de l'amistat. El Cineclub les Valls porta 'Les distàncies' protagonitzada Isak Fèrriz. També hi ha espai per a històries reals que fan fredor com 'Dogman' i 'Most beatiful Island' i petites històries humanes com 'Ramen Teh' i 'Mi obra maestra'.

Les distàncies (13 febrer)
Dir.: Elena Trapé

L'amistat i el pas dels anys fa que les coses canviïn i també canvia la percepció dels fets no parlats. Les distàncies d'Elena Trapé es va rodar a Berlin on transcorre l'acció d'un grup d'amics que es presenta sense avisar a celebrar un aniversari gens esperat.

'Most beatiful Island ' (9 gener)
Dir.: Ana Asensio

El cartell també porta ficcions basades en històries reals com la d'una jove espanyola sense papers que lluny de viure el somni americà en patirà les clavegueres. 'Most beatiful Island' basada en l'experiència de la directora i actriu del film, Ana Asensio. Tot comença amb una oferta de treball molt ben pagada que aviat es converteix en un malson.

Dogman (23 gener)
Dir.: Matteo Garrone

Una altra història real és la italiana 'Dogman', en què un perruquer caní va torturar brutalment el seu botxí durant set hores, uns fets que avui dia encara es recorden.

Mi obra maestra (16 gener)
Dir.: Gastón Duprat

Des d'Argentina arriba amb humor 'Mi obra maestra' en què un galerista farà l'inimaginable per reflotar la carrera d'un pintor decandent.

El silencio de los otros (30 gener)
Dir.: Almudena Carrcedo i Robert Bahar

I per no oblidar, El silencio de los otros es converteix en el retrat dels estralls i les ferides encara obertes del franquisme.

Els dimonis de la guerra també els trobem a la danesa The Guilty (6 febrer). L 'esperança la porta la japonesa 'Ramen Teh' (20 febrer), una cinta que manté un diàleg paral·lel entre les relacions de família i la gastronomia a partir de la recerca. 

Informa: Rosa Alberch