MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 15º

El Temps Darrera previsió

L'AMPAEA vol reprendre la feina per evitar el conflicte als patis i demana més participació en la presa de decisions que afecten els alumnes

www.andorradifusio.ad

La nova junta de l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Andorrana (AMPAEA) vol recuperar la feina que va quedar aparcada amb l'esclat de la pandèmia i millorar els canals de comunicació amb les famílies i l'administració. Sobre la gestió de la crisi, creu que se n'han sortit prou bé, tot i que encara no tenen dades sobre les conseqüències, com ara si augmentaran les beques de menjador.

Amb l'arribada de la Covid-19 i l'aturada de l'activitat a les escoles també es van deixar en suspens les accions que s'havien engegat des de l'Associació de Mares i Pares de l'Escola Andorrana, entre les quals hi havia grups de treball sobre qüestions que els preocupaven.

Un dels objectius de la nova junta és reprendre aquest treball i abordar qüestions pendents, com ara la gestió de l'esbarjo després del dinar i la formació que haurien de tenir els monitors que se n'ocupen. La nova presidenta, Susagna Venable, recorda que "ja s'havia creat una comissió per parlar del conflicte als patis", que es va aturar amb la crisi.

En les properes reunions es vol iniciar un full de ruta per intentar tenir més pes en la presa de decisions que afecten els alumnes. Demanen que l'administració tingui més en compte les mares i pares "per treballar transversalment i d'una manera més fluida".

Pel que fa a la gestió de la crisi econòmica sobrevinguda per la pandèmia, l'associació recorda que s'ha congelat el preu del menjador. S'intueix que hi haurà un augment de demandes de beques per sufragar aquest cost però la convocatòria encara és oberta i no es disposa de les xifres finals.

Informa: Ester Pons
Imatges: Arxiu RTVA-Anna Romagosa
Locució: Xavi Albert

3.238.7.202