MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

Ampli dispositiu policial per controlar l'entrada des de França i comprovar la ciutadania gala

www.andorradifusio.ad

L'obertura de la frontera amb França a partir de l'1 de juny anirà acompanyada d'un fort desplegament policial tant al punt fronterer com al Pas de la Casa. El cos d'ordre destinarà més de 40 agents per cobrir tota la zona amb una especial incidència a la frontera, on és previst un control exhaustiu de tots els vehicles parant especial atenció a aquells que no tinguin passaport francès o residència efectiva a França.

De 3 efectius a 20 a la frontera amb França i de dues patrulles a 21 efectius al poble del Pas de la Casa. És el dispositiu policial que ha dissenyat el ministeri d'Interior amb el comú d'Encamp per a la reobertura de la frontera davant la previsió d'una entrada important de vehicles, que es xifra entre 3.000 i 6.000.

El dispositiu que s'inicia dilluns es preveu allargar tot el mes i es podria modificar segons les necessitats. Un dels punts més importants en el control serà el de la frontera.

Per això el ministeri d'Interior ha volgut reforçar molt la presència per controlar tots els vehicles.

La duana s'ha dividit en zones per agilitar el trànsit i reduir al màxim les retencions per poder fer controls simultanis a 10 vehicles.

Una de les zones serà específica de control d'aquells que no tinguin passaport francès o residència efectiva a França als quals se'ls podria denegar l'accés, ha assegurat el ministre Josep Maria Rossell. Segons el titular d'Interior, "Andorra té la frontera oberta amb França però per tornar-hi es podria generar algun tipus de problema".

Dins de la localitat hi haurà repartides patrulles, algunes pedestres i altres amb vehicle. N'hi haurà 14 en zones fixes i la resta aniran fent el trajecte entre el Pas de la Casa i la duana.

Les previsions d'afluència són importants ja que les mateixes autoritats franceses estan demanant una pujada esglaonada a Andorra.

Per això la missió de les patrulles dins de la localitat serà la de mantenir l'ordre però també fer respectar les normatives establertes arran de la pandèmia.

El reforç de la presència policial al Pas de la Casa no ha d'afectar la resta del país ni tampoc la duana del riu Runer on quan s'obri també la part espanyola es reforçaria.

Roda de premsa completa del Govern d'aquest divendres 29 de maig:

Informa: Anna Pifarré

Informació relacionada

3.219.167.194