MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Andorra no preveu que hi hagi cap moratòria per al monopoli de les telecomunicacions

www.andorradifusio.ad

Landry Riba defensarà el monopoli d'Andorra Telecom davant la Unió Europea. El secretari d'estat creu que és té motius suficients per mantenir-lo, sobretot basant-se que és una empresa pública. Per tant no treballen que hi pugui haver una moratòria com la del tabac. 

Andorra té arguments per poder defensar davant la Unió Europea el monopoli d'Andorra Telecom. Així ho recalca el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba. En la paraula públic, hi ha la clau de volta de l'entrellat. 

I és que Riba destaca que en un mercat de les telecomunicacions obert, amb diferents operadors privats competint per un únic pastís, per exemple, a la Vall del Madriu, ningú hi destinaria diners a poder-hi instal·lar el 4G.

"Qui ho pot fer? Un operador públic. Únicament un operador públic. Un operador privat no finançarà el 25% de la digitalització del país. Un operador públic sí." 

Landry Riba, secretari d'Estat d'Afers Europeus

El secretari d'Estat confia que Europa deixi mantenir l'statu quo. En ser preguntat si preveu l'opció que es pugui aplicar una transitòria com la del tabac, assegura que "no treballem perquè hi hagi una transitòria".

Riba destaca també la tarifa d'Andorra Telecom, que considera que es troba en la taula mitjana de preus dels països europeus. La més barata és de poc més de cinc euros, mentre que la que inclou tot tipus de serveis, puja a noranta.

Si ens fixem en la resta del continent, els preus més baixos es troben a Romania, Polònia i també a França. L'altra cara de la moneda són Xipre, Portugal i Bèlgica. 

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatge: Anna Romagosa - Aïda Pagès

Informació relacionada