MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 19º

El Temps Darrera previsió

Àngel Ros defensa que l'aeroport de la Seu ja compleix les necessitats d'Andorra

www.andorradifusio.ad

L'ambaixador d'Espanya creu que l'aeroport de la Seu compleix les necessitats de connexions aèries d'Andorra i, per tant, no és necessari una infraestructura d'aquestes característiques al Principat. També assegura que quan es pugui disposar del sistema GPS serà molt més fàcil atreure més companyies que vulguin operar-hi.

Àngel Ros afirma que no vol pronunciar-se sobre la viabilitat d'un aeroport al Principat, però afegeix que el de la Seu ja compleix les necessitats d'Andorra i, per tant, potser seria redundant un altre d'aquestes característiques.

Pensa que amb l'aeroport d'Andorra-La Seu els dos països guanyen, ja que  "trasllada a Espanya els costos, les servituds i des d'Andorra s'aporta a Espanya els passatgers, la massa en definitiva d'usuaris necessari per la viabilitat d'un aeropot al Pirineu".

Ha recalcat que a la tardor es faran les proves reals amb el sistema GPS que garanteix una aproximació dels avions en situació de meteorologia adversa o sense llum natural. Si funcionen, seria operatiu la primavera del 2020 i, a partir d'aquí, l'aeroport podria gaudir d'una viabilitat comercial més àmplia.

Explica que "la complexitat aquí està sent tecnològica" mentre que "la dificultat per Lleida-Alguaire va ser comercial". "Des d'un punt de vista d'aconseguir companyies que operin amb la destinació Andorra serà molt més senzill que per l'aeroport de Lleida-Alguaire".

Ros ha volgut destacar que aquesta infraestructura és positiva i necessària tant per a Espanya com per a Andorra.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

18.207.254.88