MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Anul·lades les declaracions de Tomàs Gea i Teresa Figueras a la Batllia per l'operació Cautxú

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres al matí havien de declarar a la Batllia el secretari general de la Federació de Futbol, Tomàs Gea, actualment en arrest domiciliari, i la cap del departament internacional i administrativa, i actual secretària general en funcions, Teresa Figueras, que també està investigada en el marc de l'operació Cautxú. Però una indisposició del fiscal ho ha impedit.

La suspensió ha estat motivada per la malaltia del fiscal. Aquest fet ha provocat que Figueras no declarés, tot i trobar-se a a les 9.15h a la batllia. Per la mateixa raó ja no s'hi ha presentat Gea, que havia de declarar a les 11h.

Poc abans de les 10h els advocats de l'encausada i el lletrat de la federació han abandonat les dependències judicials. A hores d'ara no hi ha data marcada per la nova citació als dos membres de la federació, malgrat que la previsió és que sigui a l'agost.

Segons ha pogut saber RTVA, la compareixença tenia per objectiu aclarir alguns aspectes lligats a les sospites de la fiscalia sobre la filtració de documents per part de Figueras a Gea, així com la nova informació extreta del segon escorcoll a la federació, on es va comissar documentació comptable entre els anys 2012 i 2017.

El segon registre es va autoritzar, segons la batlle Maria Àngels Moreno, per evitar la destrucció de proves, ja que la fiscalia sospita que Gea hauria estat rebent documentació mentre ha estat a la presó.

Assemblea extraordiària de la FAF

La FAF ha convocat una assemblea el dia 26 d'agost amb un únic punt del dia: aprovar el calendari de competició per no entorpir l'inici de la lliga.

Informa: Joel Romero
Imatge: Fernando Montero-Arxiu RTVA

 

Informació relacionada

3.234.250.24