MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 27º

El Temps Darrera previsió

Els arbres eòlics del pressupost participatiu es distribuiran entre quatre parròquies

www.andorradifusio.ad

Els arbres eòlics que van guanyar el pressupost participatiu del 2018 s'emplaçaran a Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria. El Govern ja n'ha licitat la instal·lació i posada en marxa. D'altra banda s'ha adjudicat la reforma de l'escorxador nacional i es prepara la rehabilitació de part del santuari de Meritxell.

El projecte guanyador del pressupost participatiu de l'any passat ja està més a prop de ser realitat. El consell de ministres ha licitat la instal·lació i posada en servei de quatre arbres eòlics.S'ubicaran a Canillo, Ordino, Andorra la Vella i Santa Julià de Lòria.

Cada arbre pot produir fins a tres quilowatts hora i l'electricitat generada es destinarà a usos públics, com ara l'enllumenat viari o d'equipaments. Les empreses interessades tenen fins al 12 de setembre per presentar-se al concurs. El termini d'execució de l'obra és de 18 mesos.

També a proposta del ministre d'Ordenament Territorial el Govern ha aprovat l'adjudicació de la reforma i millora de l'escorxador nacional per 250.000 euros. Sobretot s'actuarà a la planta baixa per incrementar la seguretat dels treballadors i el bestiar.

Així mateix s'ha licitat la redacció del projecte i direcció d'obra per rehabilitar una part del santuari de Meritxell. La primera fase dels treballs consistirà en la consolidació estructural de l'ala oest de la nau i la renovació del cobriment metàl·lic.

Informa: Gerard Gort