MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 22º

El Temps Darrera previsió

L'AREB va pagar com a mínim 15 milions d'euros a PwC per revisar els comptes de BPA

www.andorradifusio.ad

L'AREB va pagar com a mínim 15 milions d'euros a Pricewaterhouse Cooper's per la revisió dels comptes de BPA. És la resposta del seu president a una pregunta del grup socialdemòcrata.

En la resposta escrita publicada al butlletí del Consell Albert Hinojosa exposa que dels 15 milions, prop de 13,8 es van destinar al procés de revisió dels comptes, 746.000 a la valoració de l'entitat, prop de 170.000 en assessorament en matèria de regulació i 372.000 més per un estudi de la venda de VallBanc. "Aquesta companyia ha participat en diferents tasques, algunes d'elles molt rellevants, per poder fer que tot el procés anés pel bon camí. Alguns dels elements que ha desenvolupat, diria que tenen un impacte més enllà fins i tot de l'afer BPA", ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover.

En la resposta Hinojosa avança que l'AREB no està legitimada per facilitar la resta de contractes que hagi pogut subscriure BPA. Ho fa seguint el que marca el reglament del Consell General que estipula que no es pot transmetre informació que tingui la consideració de reservada o secreta.

La resposta també fa un repàs del procés de selecció de JC Flowers com adquirent de VallBanc. Recorda que l'AREB va mantenir converses amb 51 possibles candidats a participar en el procés, que finalment es van presentar 9 propostes i que se'n van seleccionar 8. La tria de JC Flowers va seguir segons Hinojosa els criteris que s'havien marcat: seleccionar l'oferta que suposés l'ús més efectiu dels recursos públics.

Informa: Anna Pifarré

34.204.168.209