MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Armengol reclama solucions viàries per evitar l'aïllament del Pas i avança que l'informe per a l'aeroport nacional és favorable

www.andorradifusio.ad

La Cambra de Comerç i la CEA es reuniran aquest dijous a la tarda amb els empresaris, comerciants i hotelers del Pas de la Casa per conèixer de primera mà els problemes generats pel tall de l'accés a França. La Cambra vol donar suport en l'àmbit empresarial i la CEA, en el laboral, i completar així l'ajuda que oferirà el Govern. En una entrevista al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, Miquel Armengol s'ha mostrat optimista pel que fa a trobar solucions. Insisteix a millorar les comunicacions i evitar el risc de quedar aïllats. Ha avançat que l'informe de fer un aeroport en territori nacional serà favorable.

Miquel Armengol ha reconegut la complexitat de determinar el criteris per atorgar les ajudes al Pas de la Casa. Per això aquest dijous hi pugen per atendre els empresaris i dilluns faran una reunió amb el Govern. Tot i les dificultats, és optimista.

A més de les ajudes, Armengol insisteix a millorar les comunicacions. Veu encertat recuperar el projecte d'unir la Solana del Pas amb l'Ospitalet. Assegura que "segurament és molt car, però situar-te a prop d'1km del túnel de Pimorent amb una via de comnuicació teva canvia molt (la situació)".

El president de la Cambra ha avançat que l'informe sobre l'aeroport en territori nacional serà favorable. Els detalls es faran públics al juny.

Pel que fa als projectes ferroviaris, creu viable la connexió per banda francesa i més difícil per l'espanyola, perquè seria molt costosa i caldria construir-hi molts túnels.

Armengol assegura que no s'hauria de descartar l'ajuda de la Unió Europea. Segons alguns europarlamentaris consultats, les infraestructures s'haurien d'incloure en les negociacions, amb projectes com una autovia o connexions ferroviàries. 

Entrevista completa al president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, a l'Ara i Aquí:

Informa: Ana Alamán
Imatge: Guilem Casal

Informació relacionada

3.227.240.143