MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 34º

El Temps Darrera previsió

L'Art Camp arriba al Carib i mira cap a la Xina i els Emirats Àrabs

www.andorradifusio.ad

L'illa de Guadalupe, al Carib, s'ha interessat pel model de l'Art Camp i per adaptar-lo a un discurs que ha marcat molt la història de l'illa, l'esclavatge. La Xina i els Emirats Àrabs podrien ser altres destinacions en un futur. Mentrestant, a Andorra, s'obre la convocatòria per a la setena edició que es farà al juliol a Ordino.

Una reunió a París i el coneixement d'una exposició que s'havia fet a Andorra per denunciar l'esclavatge van ser el catalitzador de l'obertura de nous camins per a l'Art Camp que, d'aquesta manera, es podria implantar a l'illa de Guadalupe, al Carib, per desenvolupar una cita similar entorn de la memòria de l'esclavatge al Memorial Acte.

Faust Campamà, organitzador de l'Art Camp, explica que els han ensenyat ja "tots els punts importants per a l'esclavatge, des del port on arribaven, les presons, els cementiris d'esclaus i una fàbrica de ceràmica".

Junt amb Malta, l'Art Camp suma noves parades i encara podrien ser més. Jean-Michel Armengol, secretari de la Comissió Nacional d'Andorra per a la Unesco, recorda que "a Andorra se celebra els anys parells, mentre que els imparells es fa a Malta". Ara, afegeix, l'objectiu "és el Carib i obrir a altres països com la Xina, que hi està interessada, o els Emirats Àrabs".

Al juliol, Ordino acollirà una nova edició de l'Art Camp, la setena, que un any més versarà sobre la pau per acollir participants de diversos països, alguns dels quals en conflicte entre ells.

Un altre dels valors té a veure amb els objectius del desenvolupament sostenible marcats a l'Agenda 2030. Aviat sortirà la convocatòria per participar en la cita d'aquest any, explica Armengol.

La cita a Ordino serà al juliol i, com ja és habitual, les obres es podran veure fora d'Andorra un cop acabada l'edició.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares /Arxiu RTVA

 

 

 

3.226.245.48