MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 14º

El Temps Darrera previsió

ASSANDCA demanarà a la CASS la cobertura de tots els tractaments per les seqëueles ginecològiques del càncer

www.andorradifusio.ad

ASSANDCA iniciarà converses amb el Govern i la CASS perquè les seqüeles ginecològiques a causa del tractament d'un càncer, entrin per la Seguretat Social. A Andorra ja es desenvolupen teràpies per combatre alguns efectes com ara el làser.

Els efectes provocats per un tractament oncològic són freqüents, sobretot quan parlem de teràpies ginecològiques. La sequedat vaginal, el coit dolorós o la incontinència urinària solen ser les principals afectacions. Actualment, hi ha tractaments mèdics per combatre aquests efectes, però a hores d'ara es desconeix si entren per la CASS. Per aquest motiu, ASSANDCA vol debatre aquests aspectes amb el Govern i la Seguretat Social, tal com passa amb les reconstruccions mamàries. Així ho ha explicat el president de l'associació, Josep Saravia.

Tot això s'ha debatut en la xerrada a càrrec del ginecòleg del centre mèdic Teckon Miguel Ferrer. El doctor s'ha centrat en les noves tècniques i teràpies per tractar les seqüeles ginecològiques dels tractaments per combatre el càncer.

Els darrers anys s'ha evolucionat bastant en la millora de la qualitat de vida dels pacients.

L'acte s'emmarca en les activitats organitzades per ASSANDCA amb motiu del Dia mundial contra el càncer.

Informa: Joel Romero
Imatges: Ruben Calvo