MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

L'Associació d'Apartaments Turístics rep amb satisfacció la possibilitat de rebre ajudes del Govern a partir del març

www.andorradifusio.ad

L'Associació d'Apartaments Turístics, que compta amb una vintena de membres, valora molt positivament la possibilitat de rebre alguna ajuda per part del Govern a partir del març, una proposta que l'executiu va posar sobre la taula en la trobada d'aquest divendres, on també van assistir comerciants i hotelers. I és que el sector està facturant entre un 2 i un 8% i fa molt de temps que reclamen suport.

El fort descens de visitants des de l'inici de la pandèmia està impactant, i de valent, el sector dels apartaments turístics. Així ho qualifica el president de l'associació que els representa, Àlex Ruiz, que assegura que fins ara la facturació està per sota del 10% en comparació amb l'any passat.

Els pocs clients venen de dues direccions, "francesos que no poden esquiar i alguns espanyols procedents de Madrid", ha indicat Ruiz, tot afegint que "la resta, de moment, no arriba". Amb tot, "estem en una situació complicada", ha assegurat.

És per aquest motiu que fa mesos que reclamen ajudes. Aquesta reivindicació es reprèn amb esperança després de la trobada mantinguda divendres amb el Govern en què el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va obrir la porta a oferir algun tipus de suport a partir del març.

Segons ha remarcat Ruiz, "no estem tenint ajudes ni en els lloguers, ni en altres qüestions". Ha assegurat que continuen pagant tots els consums, "com si estiguéssim oberts" i pensa que alguna ajuda hauria d'anar destinada a pal·liar aquesta situació.

Des de l'entitat també celebren la decisió de l'executiu de fer una reunió telemàtica cada dilluns amb la ministra de Turisme per resoldre dubtes. En funció de les temàtiques, Verònica Canals també serà l'encarregada de desviar les demandes a altres carteres.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Pere Besolí
Locució: Sílvia Mestre

3.230.143.40