MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic preveu una demanda d'estatges important a l'estiu

www.andorradifusio.ad

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic preveu molta demanda d'estatges durant aquest estiu. I més important encara: creuen que la mitjana de dies contractats serà més gran que l'any anterior.

El president de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic, Àlex Ruiz, considera que aquesta temporada d'estiu pot ser molt positiva. Això sí, tot depèn de quan s'obrin les dues fronteres.

El sector considera que els apartaments turístics s'adapten a la demanda del client que busca natura per diversos factors, com ara que no es tracta d'una opció massificada i permet evitar el contacte físic amb altres persones i per tant el risc de contagi, explica Ruiz.

Tot i l'impacte evident de la crisi, des de l'associació que representa les empreses d'allotjament turístic asseguren que no es plantegen una reconversió del sector que podria passar per destinar els immobles a habitatges de primera residència.

"No ens estem plantejant el lloguer dels apartaments per a llarga estada, fins octubre-novembre, ja que veiem difícil trobar persones que estiguin interessades a fer un lloguer de 3-4 mesos i després haver de deixar l'apartament per nosaltres haver de fer la temporada d'hivern", assenyala Ruiz.

De les consultes que reben aquests dies, un 60% són per fer reserves i un 40% per dur a terme cancel·lacions. Ha afegit que les reserves d'estiu tenien fins fa poc una durada de 6-8 dies i ara han passat a ser de 15 a 25 dies.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

3.230.143.40