MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

L'associació que representa les persones amb discapacitat visual i auditiva d'Andorra, en marxa

www.andorradifusio.ad

El novembre passat es va constituir oficialment l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra, un col·lectiu que fins ara es trobava representat per Amida. Els seus objectius més rellevants són sensibilitzar sobre la discapacitat i treballar per solucionar les mancances del dia a dia.

Marc Latorre és el president de la nova entitat que representa les persones amb discapacitat sensorial del Principat. Aquesta compta amb una dotzena de membres i vol augmentar la conscienciació i el respecte cap al col·lectiu. "Per exemple, quan vas pel carrer vas amb el bastó i igualment la gent es queda on està, no s'aparta. La nostra guia són les parets, els laterals", explica Latorre.

Malgrat que l'adhesió a la Convenció relativa als drets de les persones amb discapacitat va ser clau, calen més esforços. El president de l'associació afegeix que "a poc a poc s'ha anat avançant, però encara estem amb retard sobre els països del nostre entorn, ja que encara continua havent-hi buits perquè la llei que hi ha actualment és antiga, és del 1995 i no cobreix totes les discapacitats, només cobreix una part".

Les parades d'autobús no estan adaptades i alguns passos de zebra són molt perillosos per la manca d'indicacions. Altres punts febles en l'àmbit de l'accessibilitat són l'estretor de les voreres o també "les zones podotàctils que acaben de posar algunes només a Meritxell i Carlemany, però haurien d'estar en totes les parròquies. Semàfors que, encara que fa un temps n'han posat de nous, continuen sent pocs el que hi ha de sonors", defensa Latorre.

L'organització reivindica un major suport per part de la CASS i vol elaborar un document on cada soci indiqui les seves necessitats per fer-les arribar al Govern. Des de dimarts l'entitat forma part de la FAAD, gaudint així d'un espai de trobada i de reunió.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Anna Romagosa-Desirée Sala

3.234.250.24