MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

L'augment de visitants al Pas de la Casa no es reflecteix en les caixes dels comerços

www.andorradifusio.ad

Primer cap de setmana que els turistes francesos no necessiten proves TMA o PCR per creuar la frontera amb Andorra, si només venen a passar el dia. Una mesura que no s'ha vist reflectida en els ingressos dels comerciants.

Aparcaments plens, formigueig constant de gent pel carrer i una temperatura agradable per sortir a passejar. El Pas de la Casa s'ha retrobat amb el turisme francès en el primer cap de setmana que no necessiten presentar una TMA o una PCR per venir a Andorra si es tracta d'un viatge de menys de 24 hores.

Una mesura pactada entre el Govern i l'executiu francès i ben valorada pels visitants gals, que creuen que és un obstacle menys per venir i que facilita l'arribada de més persones.

Malgrat que des de primera hora del matí la imatge a la zona comercial sigui de moviment de gent i compres, els comerciants asseguren que aquesta relaxació de la restricció no s'està reflectint a la caixa.

Diuen que està sent un cap de setmana correcte per a la restauració, però igualment pèssim per a la resta d'establiments. Per a alguns, el problema recau en el fet que els visitants han d'estar de tornada abans de les sis de la tarda.

Per a altres és la maca d'esquiadors. Diego Ruiz, de M. Center Ski, apunta que les vendes de tabac i alcohol es poden mantenir, però "el nostre client no arriba".

Alguns comerciants asseguren sentir-se oblidats i alerten de pèrdues de més del 70% en el darrer any.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Pere Besolí

Informació relacionada

3.230.143.40