MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

Els bancs celebren l'inici del procés d'entrada a l'FMI

www.andorradifusio.ad

Els bancs valoren de forma positiva que el Govern tramiti l'ingrés a l'FMI. Consideren que és una entitat que vetlla per l'estabilitat econòmica i dona seguretat davant possibles problemes.

Andorran Banking celebra que el Govern hagi iniciat el procés d'adhesió al Fons Monetari Internacional, que pot acabar cristal·litzant en un any. "L'FMI persegueix l'estabilitat econòmica i el creixement econòmic d'un país. El que vol l'associació també és que el país creixi, es desenvolupi. Quan l'economia va bé, tots els sectors que estem dins de l'economia també anirem millor", opina la directora general, Esther Puigcercós.

L'entitat, que agrupa els bancs del país, destaca el fet que l'FMI pot exercir de prestador en cas de dificultat. Ho assimila a l'assegurança contra incendis d'una casa: "és una assegurança pel país" per "si mai passés alguna cosa".

Davant la despesa que suposarà la quota com a membre de l'FMI, encara no definida, Andorran Banking té clar que toca al Govern i al Consell General tenir la darrera paraula, però que el fet que només cinc dels Estats membres de l'ONU no pertanyin a l'FMI és un indicador del prestigi de l'entitat.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà

3.234.143.26