MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

La batlle Moreno demanda el CSJ pels concursos per a places de magistrats

www.andorradifusio.ad

El Tribunal Superior ha acceptat dues demandes de la batlle instructora Maria Àngels Moreno contra els concursos per proveir places de magistrats al Tribunal de Corts i al Superior, ja que considera que la resolució no s'adequa a la legalitat. Això suposa que s'inhibeix de la instrucció de la vintena de causes en les quals participa el bufet d'advocats que ha contractat. Entre elles la majoria de les relacionades amb l'afer BPA.

El BOPA ha publicat l'admissió a tràmit de dues demandes per la via contenciosa administrativa presentades per la batlle instructora Maria Àngels Moreno contra l'acord del Consell Superior de la Justícia per nomenar magistrats al Tribunal de Corts i al Superior.

Considera que la resolució dels concursos per proveir places en aquestes institucions i als quals es va presentar i no va guanyar, no s'adequa a la legalitat i als mèrits de les persones que van optar.

Això té repercussions molt evidents en el món judicial ja que per dur a terme aquestes iniciatives ha contractat un bufet d'advocats. Conseqüentment s'inhibeix de les causes que instrueix i en les que participen aquests lletrats. Entre elles estan bona part de les relacionades amb l'afer BPA, tot i que no amb l'anomenada causa primera i que començarà a jutjar-se dilluns vinent.

La batlle instructora tampoc estarà present en la instrucció de l'operació Cautxú que afecta la Federació de Futbol.

Informa: Pere Moliné

54.236.59.154