MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Els bombers formaran un grup per pilotar drons en situacions d'emergència

www.andorradifusio.ad

Els bombers volen fer formacions perquè n'hi hagi quatre que puguin pilotar drons. Aquests ginys faciliten la resolució dels serveis d'emergència com ara els incendis en habitatges.

Actualment hi ha un oficial dels bombers que té competències per pilotar drons i l'objectiu és que n'hi hagi tres més tan aviat com sigui possible. D'aquesta manera sempre hi haurà de guàrdia un especialista en aquest mena de ginys.

Es vol obtenir un grau més elevat de professionalitat i resolució eficaç dels serveis als quals fan front quotidianament. Entre ells hi ha la caiguda de blocs rocosos, incendis en habitatges i rescats de persones perdudes, ja que inclouen sensors termogràfics.

El director adjunt del cos, Jordi Farré, remarca com la utilització del dron "en una recerca o rescat de muntanya permetria determinar la maniobra que s'ha de realitzar, tenir una perspectiva molt real del punt on està la víctima i veure si hi ha perills complementaris com la caiguda d'un bloc rocós, una allau o un altre tipus d'escenaris".

Els bombers usen aquesta tecnologia en col·laboració amb Actua Innovació, l'Observatori de Sostenibilitat i el CENMA. Però es vol que altres entitats puguin afegir-s'hi.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Arnau Teixidó

3.238.7.202