MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Borrell assegura que Andorra haurà d'assumir el subsidi d'atur dels ciutadans comunitaris

www.andorradifusio.ad

El ministre d´Afers Exteriors espanyol ha parlat sense embuts en la seva visita a Andorra i ha deixat molt clar que l'acord d'associació amb la UE haurà d´incloure el compromís d´assumir la prestació d'atur dels ciutadans comunitaris. Josep Borrell ha manifestat que, en matèria de protecció social, Europa no pot fer discriminacions.

Després que en els últims dies l'ambaixador espanyol, Àngel Ros, negués pressions en la negociació amb la UE perquè l'acord d'associació inclogués que Andorra assumís la prestació d'atur desmentint Jaume Bartumeu, de SDP, que havia alertat sobre la qüestió, Josep Borrell ha estat taxatiu. 

Ha afirmat que Europa no pot fer discriminacions en matèria de protecció social i que Andorra sap molt bé quines són les regles del joc. Ha declarat que “els treballadors de la UE tenen un règim de protecció social que no pot ser discriminatori”. Per tant, “si un país s’associa amb la UE ho fa amb totes les conseqüències". "La posició espanyola és molt clara i penso que l’andorrana també", ha afegit.

Ho ha dit durant la visita oficial d´aquest dimecres en el transcurs de la qual s´ha reunit amb el cap de Govern, els síndics i la ministra Maria Ubach, que ha volgut matisar que tot i formar part de la negociacions el subsidi d´atur no impedeix que segueixin avançant. I ha volgut subratllar la "molt bona cooperació" amb Espanya en les converses amb la UE. Ha indicat que "l'annex 6 és sobre qüestions de seguretat social i està sobre la taula com els altres 24 annexos que formen part de l'acord d'associació". 

Borrell ha confirmat que el president espanyol, Pedro Sánchez, rebrà el cap de Govern a Madrid aviat, si pot ser a l'octubre o al novembre, en l'anunciada reunió bilateral. 

Informa: Gerard Gort
Imatge: Anna Ginestà/Anna Romagosa

Informació relacionada

3.235.11.178