MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Brot amb 40 positius de la Covid-19 a la residència Sant Vicenç d'Enclar

www.andorradifusio.ad

Brot de coronavirus a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d'Enclar amb 40 positius, 31 residents i 9 professionals.

Segons informa Salut, a hores d'ara la majoria dels residents no presenta símptomes rellevants. Tant els metges de la clínica com els geriatres del SAAS s'han desplaçat a la residència per valorar l'estat dels malalts. Mentrestant, cinc dels padrins afectats que es troben en una situació delicada han estat traslladats a la planta Covid habilitada al Cedre, que acull 16 pacients, onze dels quals procedents de Salita, dos més que dimarts. No es descarten més trasllats en funció de les avaluacions mèdiques. De fet, aquest mateix dimecres a la tarda almenys un parell d'ambulàncies han entrat i sortit de la clínica.

El brot s'ha detectat arran dels cribratges periòdics que es fan al centre i afecta dues plantes de la residència. Els positius romandran aïllats de la resta fins que es recuperin. Els professionals infectats també estan aïllats i en seguiment mèdic. Els propers dies s'efectuaran més cribratges per si apareix algun altre positiu.

Segons fonts properes, se sospita que l'origen del brot podria estar entre el personal, ja que els residents no han sortit de la clínica aquestes festes. En el cribratge de la setmana passada tots els resultats van ser negatius. L'únic cas positiu fins ara entre els padrins hauria estat a l'estiu i es tractaria d'un asimptomàtic. Entre els professionals del centre s'havia detectat algun cas però ja fa temps.

Informa: Sergi Cano-Yasmina Canedo
Imatges: Marta Pons

Informació relacionada

3.235.11.178