MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 15º

El Temps Darrera previsió

Una de cada tres persones es vol vacunar immediatament contra la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Un terç de la població estaria disposada a vacunar-se immediatament contra la Covid-19, segons l'enquesta de l'Observatori del Centre de Rercerca Sociològica. Un 54% prefereix esperar, uns a veure si el vaccí funciona i uns altres perquè priroritzen els col·lectius de risc. L'enquesta, atenció, es va fer el novembre.

Les vacunes de Pfizer estan a punt d'arribar, però només 3 de cada 10 persones estarien disposades que se els subministrin sense condicions. Així ho reflecteix l'Observatori del CRES.

El percentatge més gran correspon als qui no voldrien vacunar-se immediatament però que ho faran quan estiguin provats els resultats. Un de cada sis creu que la preferència, primer, haurien de ser els col·lectius més vulnerables i de risc.

Finalment, hi ha un 7% que no es vol vacunar en cap cas. Segons Joan Micó, director del CRES, són resultats de novembre, possiblement ara serien diferents i no tan negatius.

Entre les persones que no es volen vacunar el motiu principal és la manca de confiança, seguit dels qui no creuen en la seva efectivitat i també hi ha els qui pensen que la pandèmia, en realitat, és un complot de les farmacèutiques.

Informa: Pere Moliné

Informació relacionada

3.238.7.202