MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Les candidatures de Sant Julià proposen recuperar la parròquia per als ciutadans, crear un punt jove o revisar el pla d'urbanisme

www.andorradifusio.ad

A Sant Julià de Lòria, Units pel Canvi s'ha compromès a revertir la tendència actual de la manca de participació de la població en la política. Desperta Laurèdia vol crear un punt jove i Terceravia+Unió Laurediana+Independents veu necessari dissenyar un pla d'urbanisme sense pedaços.

En una reunió de poble, Units pel Canvi ha lamentat que Sant Julià de Lòria hagi estat descuidada i que projectes com Naturlàndia hagin passat per davant del benestar de les persones. El cap de llista, Joan Travesset, ha dit que el primer que faran si entren al comú és una auditoria de comptes pública, per enfilar el camí d'unes finances sostenibles i transparents. Creu que hi ha una tendència de no fer participar la gent del poble i la vol canviar. Per això, davant de qualsevol projecte que pugui incidir en la ciutadania, faran consultes populars.

Desperta Laurèdia vol donar resposta a la manca d'espais perquè els joves i adolescents de la parròquia es puguin trobar i passar l'estona amb els amics. Per això vol crear un punt jove, un espai de convivència i activitats per a tots ells i on l'educador de carrer hi tingui un pes important, de manera que els pugui informar i assessorar amb el que puguin necessitar. La candidatura ja ha pensat alguns llocs cèntrics on podria situar-se aquest local. Altres idees són tornar a promoure les festes populars i dinamitzar puntualment el cinema al poble. Les ha comentat la candidata Maria Àngels Aché.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents te clar que cal revisar el pla d'urbanisme i establir els equipaments que calen i el lloc on han d'anar. Millorar les carreteres secundàries que porten als Quars és una altra de les prioritats. El cap de llista Josep Majoral ha remarcat que també cal modernitzar els parcs infantils i aposta perquè la ciutadania s'impliqui en la millora d'espais identificadors del poble a través de concursos d'idees populars. Pel que fa al vial, el seguiran defensant i demanant al Govern que l'acabi. Majoral espera que sigui així per part de totes les formacions lauredianes.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero

3.227.240.143